Fotografie tips voor de beginnende fotograaf

Enkele tips over diafragma.
Of fotografie nu een hobby of een beroep is, je er veel meer uithalen als je begrijpt hoe het werkt. Met een goed begrip van diafragma, sluitertijd, iso en brandpuntsafstand, is de verhouding van echt geweldige tot slechts middelmatige foto’s het grote verschil.

Hieronder wat enkele tips om mee te beginnen.

Diaframa opening

Wat is diafragma?
Het meest fundamentele element dat elke fotograaf zou moeten begrijpen, is de diafragma. De diafragma is de fysieke opening in uw lens die licht doorlaat naar de sensor (of film in een oudere camera). Hoe breder de diafragmaopening, hoe meer licht er doorheen kan gaan en omgekeerd.

De grootte van de opening, die wordt geregeld door een reeks lamellen die van de rand van de lensbuis komen, wordt gemeten in zogenaamde f-stops, geschreven f / 2.8, f / 5.9 enzovoort, waarbij kleinere getallen grotere openingen zijn. Als je vindt dat deze omgekeerde relatie lastig is om te onthouden, stel je in plaats daarvan voor dat het niet te maken heeft met de grootte van het gat, maar met de hoeveelheid van elke vin die de opening binnendringt.

Een nauwe opening wordt geregeld door een grote hoeveelheid van elke vin die in de loop binnendringt, en heeft dus een hoog f-stopnummer, zoals f / 16, f / 18 enzovoort. Een brede opening wordt gekenmerkt door een klein aantal, zoals f / 3.2, met slechts een kleine hoeveelheid van elke vin die het licht verduistert.

Stel je de grootte van de vinnen voor, die hier in deze lens zichtbaar zijn, wanneer je het concept van f-stops probeert te begrijpen.

Diafragma-metingen
Lenzen hebben bijna altijd hun maximale diafragma-instelling gegraveerd of gestempeld aan het ene uiteinde van het vat. Op een zoomlens ziet u twee metingen, vaak vermeld als f / 3.5-f / 5.9 of vergelijkbaar.

In plaats van tegengestelde uiteinden van een enkele schaal zijn, beschrijven deze het maximale diafragma bij respectievelijk de groothoek- en telefotoposities (maximale zoomlens). Koop altijd een lens met het kleinste nummer dat u zich in elke positie kunt veroorloven.

3. Gebruik het diafragma niet om te compenseren voor slechte verlichting
Het veranderen van het diafragma heeft een dramatisch effect op de hoeveelheid licht die de camera binnenkomt, zoals we al zeiden. Je zult merken dat dit het geval is bij het fotograferen van landschappen met een kleiner diafragma (hogere genummerde f-stop), omdat je camera vaak een langere belichtingstijd wil nemen – zo veel dat je misschien een statief moet gebruiken om bewegingsonscherpte te voorkomen .

Binnenkort weer meer tips!

Ontdek de Beste Drone Locaties in Dordrecht

Ontdek de Beste Drone Locaties in Dordrecht Ashwin & Anjali Teaser Receptie Bruiloft bruidsreportage Fotoshoot Hindoestaanse wedding /Droneshots - YouTube Dordrecht, een schilderachtige stad in Nederland, biedt enkele adembenemende plekken om te verkennen met