Bruiloft fotografie tips voor als je op gesprek gaat.

 

 

 

Bruiloft fotograaf tips als je op gesprek gaat

Hoe kies je een fotograaf voor je bruiloft? Uiteraard zal men zeggen kijk gewoon naar de prijs en kwaliteit verhouding, maar wat is kwaliteit bij een bruidsfotograaf? Dat hij de hele dag aanwezig is en zo veel mogelijk foto’s maakt of dat hij precies de juiste momenten kiest om een foto te maken en maar voor een paar uurtjes aanwezig is. Ik zou zelf zeggen dat hij er alleen hoeft te zijn op de beste momenten om een leuke foto te maken. Dus van mij zou hij er niet heel dag hoeven te zijn zolang hij maar geweldige foto’s maakt!

Wat is de prijs van een gemiddelde fotograaf voor een bruiloft?

De prijzen van fotografen lopen erg uiteen. Je hebt allerlei soorten trouwreportages en ook nog eens verschil in kwaliteit. De goedkoopste fotograaf wat ik op het internet heb gevonden is 250 euro voor een avond. Dan heb ik er nog niks bij, dus geen album en ook geen dvd. Maar wel een fotograaf die de foto’s komt maken op je bruiloft. De duurste wat ik heb ik gevonden is € 6000 euro en dan krijg je wel alles bij maar dan betaal je wel gelijk de hoofdprijs. Als ik zo naar de foto’s kijk ziet het er ook wel goed uit, zonder twijfels! Maar of je daar dan echt ruim € 6000 voor moet betalen dat betwijfel ik!

De gemiddelde prijs van de meeste bruidsfotografen zit rond de € 650 en € 2500 euro. Het ligt er dan aan wat je wensen en welke extra’s je erbij wilt hebben.

Waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van de juiste fotograaf?

Soms heb je fotografen met een heel laag tarief maar dan moet je later alsnog bijbetalen als je bijvoorbeeld iets wilt nabestellen of als je iets speciaals wilt doen met je foto. Ook moet je opletten of je er een album bij krijgt en wat voor soort album het is. Albums heb je namelijk ook vanaf € 100 tot € 1500. En het mooie is dat je echt ontelbare mogelijkheden hebt als het gaat om fotografie als je kijkt naar de diensten, prijzen, en vele combi’s. Let wel op! Wat voor de ene bruidspaar goedkoop lijkt te zijn kan voor de ander weer heel prijzig zijn.

Bij een professionele fotograaf betaal je niet alleen voor zijn tijd op de bruiloft maar ook voor de tijd die hij besteed aan de nabewerking. Dit kost vaak meer tijd dan men denkt en dit kan best intensief zijn als je ruim 4000 foto’s moet selecteren.

Een aantal punten waar je naar moet vragen bij een gesprek met de fotograaf.

– Wat zijn de prijzen als ik foto’s wil nabestellen.
– Zijn de foto’s die ik krijg op USB in hoge kwaliteit en zonder watermerk.
– Hoe krijg ik de foto’s aangeleverd.
– Hoe lang duurt het na de trouwerij voordat ik mijn foto’s heb.
– Is er een album in de prijs inbegrepen.
– Krijg ik ook een slideshow.

Wat is belangrijk bij een fotograaf die jou bruiloft komt fotograferen?

Een professionele fotograaf weet waar hij moet staan, hij weet wat hij moet doen met verschillende lichtsituaties, hij kan goed communiceren. En nog het belangrijkste is dat er een klik is tussen de bruidspaar en de fotograaf. Hoe je het keert of draait, je moet het wel heel de dag doen met de fotograaf en het zou wat zijn als je de fotograaf niet mag.

Enthousiast?

Neem dan contact op met Jaanish Fotografie om een vrijblijvende kennismakingsgesprek in te plannen.

CONTACT